Mar som man kan ma pa en mandag!


Ater mandag! Nar folk kommer in till kontoret pa mandagar star de i grupp och pratar och diskuterar respektives handelsefulla helg...Sa varst pratglad ar inte Gittan pa jobbet, och nastan aldrig pa mandagar! Ni forstar...men snart ar den over vanner,

Go'kvall!

Helgen var underbar! Harligt sol och bla himmel bada dagarna och det blev en hel del av bade det ena och det andra for Gittan. Lordagen borjade med att  besoka gymmet, dar Gittan forst trodde att hon skulle jogga lugnt i egen takt...Det visade sig att folk trangdes i pass-lokalen och pa hopp om att det just skulle vara en avslappningspass med yoga och strechning for att liksom vakna till, drog aven Gittan till sig en matta och tog plats. Avslappning och avslappning...hela passet inriktade sig pa 'Fessier,s abdo, cuisses' - med svenska ord Stjart, mag- och larmusklerna. Och hej och ha vad verken fortfrande sitter i sig!



Det blev iallfall en avslappnande shopping-runda i Dijons innerstad kort efter gymbesoket. Pa kvallen hade Gittan och blivande maken gaster pa middag - som fran forratt till sjalvaste efterratten blev tillagad av ingen mindre an Gittan herself! Gittan som annars inte vistas mer an ett par sekunder i koket for att typ stalla disk i maskinen, blev himla nojd med den lyckade middagen! Med erfarenhet har vara gaster som vana att alltid tacka och stalla eventuella fragor kring maten till Gittans blivande man - men den har gangen var till att vanda sig till Gittan! Inte illa!



Efter lite plask i simbassangen och aquagym pa sondagsmorgonen, blev det pick-nick och promenadrunda runt Dijons sjo 'Lac Kir'... Efter middagen spenderade vi med svensk/franska vanner och deras barn med fika 'à la suédoise', pa svenskt vis med en god Tigerkaka och appeldricka.



Ja och idag var bade jobbet och regnet tillbaka i sin ordning. Inte Gittan emot, bara hon far fint till sina lediga dagar.....

Nöje & Nytta med strykning som joker!




Hej Vanner!
Gittan far allt fler lasare for varje dag! Det kanns barnsligt kul!

I Dijon, som i Stockhom vad Gittan har forstatt, har det varit en vacker solig dag! Varen ar har for att stanna! Det varma vadret utlovat till forns i helgen ar for tidig! Inte Gittan emot!

Annars har dagen varit fylld med jobb, mycket dessutom! En dag borta fran jobbet...och tva dagar att ta igen! Gittan tycker om sitt arbete och mycket jobb ar helt OK - om lonen hanger med i svangarna, forstass!

Ja med detta ska Gittan avsluta kvallens inlagg, strykning och badmintontraning star for kvallens agenda, en blandning av noje och nytta! ... forsta nu Gittan ratt vanner, traningen star for bade noje och nytta, och strykningen far vara kvallens joker!


Paris, Paris din dumma gris!



Paris! Drommarnas stad - Stadens drommar - med stort utval av shopping och restauranger, mycket liv och rorelse, men och ater men  - alltfor manga tiggare!





Shops on Rue Montorgueil in Les Halles : Click to enlarge picture


Godkvall vanner!

Gittan ar tillbaka till sin Dijon efter en hektiskt dag i stora staden och mycket trevligt mote med lite Nestle manniskor och kokschefer som tillverkar Maggisoppor och saser. Trevligt trevligt! Speciellt med hela eftermiddagen ledig till att gora vad du vill, det vill saga shoppa!  Tyvarr blev det inte lika mycket tid till det som forst tankt, for Gittan var tvungen att byta tagstation och ta sig fran ena sidan av stan till den andra...och hej ha va mycket tiggare det kommit med aren och nastan springer efter en for en liten slant! Det blev sa att Gittan hoppade pa forsta basta taget till baka till Dijon... Paris far vanta att bli besokt vid tillfalle med lang weekend. 

Har kommer iallafall ett kort pa Dijon for er som inte kanner till staden i Bourgogne!

Dijon, Burgundy, France





Bör - borde - böras



Hm? Det finns ett par borde element som Gittan bör göra eller rättare sagt borde ha gjort vid det här laget och som hon för tillfället skjuter upp men som böras ska!

Go kväll mina vänner!

Ikväll har ni en trötter till Gittan framför datorn! Tidigare veckors arbetsmängd och misslyckat stresshantering börjar kännas av nu - pa riktigt - och inte ens en avslappnande helg med för mycket lugn och ro har hjälpt till pa traven...

Dagen var trevlig ända - och imorgon ser Gittan fram emot sin resa till stora staden Paris och häftigt möte med Neslte. Dessutom har man pa TV lovat sol och femton plus till helgen som av erfarenhet kommer att svischa fram! Bara tanken far tröttheten i Gittan  att lossna en aning!

Ännu trevligare tankar leder till majmanad - som i Frankrike innebär extra langa helger! Sköönt! Och sa...för att inte ha glömt nämna det ater och ater igen....inte langt kvar till Juni och Stora dagen! Sedan till lite semester! Sol & bad vid Rivieran! Oh sa mycket bättre Gittan känner sig! Tackar vet Gittan blogget!
Cote d'Azur Art Print by Jean-Gabriel Domergue

Dimanche i Dijon




"Sundaaaay bloody sundaaay'" later det i England, "Sondagsoppet" kan man lasa pa skyltar i Sverige och "Bon Dimanche" (trevlig sondag) hor man redan pa lordagsmorgonen i Frankrike. Har gar folk och vantar pa att det just ska bli sondag! Varfor?

Folk traffas hos sina far/mor-foraldrar for lunch som efter flera timmars atande helt och hallet gar over till middag, barnfamiljer ska hinna rasta sina barn sa att de far springa av sig infor veckan, andra dammar och staller i ordning husen eller ar ute och springer...

Hos Gittan rimmar sondagar med lugn och ro - alldeles for mycket lugn och rooo maste Gittan fa saga! Med ingen familj att traffa och inga barn att rasta, inga affarer oppna,... blir det ratt trottsamt lugn och ro... !

Hur har er sondag varit?!


Pause déjeuner


Generellt har man i Frankrike langre lunchavbrott an Sveriges snabba tjoguminutersbreak dar antingen macka och fil eller dagens husmans' ska ner...Gittan har hela en och en halv timme pa sig! Lyx med andra ord! Hinner komma hem, ata, slappa, fundera, kolla runt, prata i telefon och nu aven idag blogga!



Studenter till utbyte!

Det har med att skolor fran olika lander dela studenter med varandra under en viss period ar val bland det basta som kan handa under sjalva studentens tid i plugget?!! Himla konstig mening det dar blev instammer GIttan!

Men...

For studenter som far resa till andra lander och uppleva inte bara det andra landets seder, vanor, bruk men aven ocksa familjens, hos vilken denne far bo, ar denna vistelse mycket vardefull och larorik!

Gittans syster som ar hela tolv ar yngre an Gittan sjalv, kommer under denna vecka att ha en tjej fran Portugal som gast...Det ska bli intressant att hora hur denna person ar och hur allting kommer att ga....

Att onska Nilo Bon courage ar val det enda Gittan kan gora fran Dijon?!


Sol, skor och vatten!!

Ja, da var Gittan pa G igen for ett nytt blogginlagg... Hej vanner!

Efter flera veckors regn och blast har solen nu varit framme i hela tva dagar, och anda in pa kvallen dessutom - jatteskont! Sa vid fem tiden tog Gittan sitt pick och pack fran jobbet och stack till Toisoin d'Or - centrumet som ligger just intill Gittans jobb, och ca tio minuter fran Gittans hem... Ja, dar tog det inte mer an en halv timme till att kopa varens maste-ha-skor, namligen ett par svarta ballerina. 'Bra att ha till jobb och fritid' som de flesta modebloggare uttrycker sig om allt och inget. Nojd!


SERPICO


Det fina vadret har ocksa inneburit mer vattenintag, framforallt pa jobbet. Ikvall blir det middag hos vanner som nyligen kopt hus, sa dar blir det val andra former av dryck!

Annars ser Gittan mer eller mindre till att lugna ner sig och stressa mindre vad det galler brollopet...som faktiskt kommer att aga rum inom mindre an tva manader nu! Saker ska goras en i taget och forhoppningen ar att allt blir som onskats!

Ja min vanner, det ar en mycket stillsam och saker Gittan ni har framfor datorn ikvall!

Onskar en fin kvall!

Mycket jobb och lite tid...

Gittan ska bli en battre bloggare...det vill hennes alsklings Nackros. Men Gittan tror att rubriken far ha sagt sitt... Puss for ikvall!




Himla kul!

Jo det har med badminton! Gittan alskar badminton!


Vad är det för en dag idag?





... jo - det är Gittans födelse'dag!
Hipp hipp Hurra!




RSS 2.0