Make-fri langhelg för blivande frugan Gittan!

Ja vänner - under lunchuppehallet var det redan dags att vinka adjö till framtida mannen som for till hans efterlängtade svenssexa som kommer att vara fram till mandag! Tydligen star golf, fiske och "annat" pa schemat....Gittan far tar det sen vid hemkomst, men för tillfället är det Oj Oj Oj - för den riktiga nedräkningen har börjat! Endast tva veckor kvar till stora dagen D!!



För Gittans del innebär denna langhelg L&R fram till lördagen! Ja, alltsa L star för Lugn och R för Ro...Sedan pa Lördagen kommer Gittans "möhippa" att äga rum i självaste huvudstaden Paris. Mer än sa har Gittan inte fatt veta - det rader stor mysteri och överraskningsanda kring det hela! Inte Gittan emot, men maste le om det hela, för med arens brist pa överraskningar vet Gittan inte hur detta ska tas emot...


Pa tal om överraskningar.... Hade ett komiskt samtal pa mobilen i morse. En kille fran var svenska förening i Dijon och som Gittan inte ofta haft att göra med, ringer Gittan kl 9! Tackar! Ja, som ni förstar var det inte till Gittan herself samtalet var menat, men denne kille försökte na en kusin till hans franska fru, vars namn är lika med Gittans blivande mans namn. Komplicerat värre - men killen blev ju illa tvungen att fortsätta samtalet som om att ' ! Jättekul tyckte Gittan att det var som i början fortsatte pa noterna...även om killen inte kopplat ihop minsta lilla!



För övrigt kände killen sig saa genererad över att de inte kommer pa föreningens midsommarfirande i ar - som tack o lov - infaller just pa Gittans bröllopsdag. Han kände mer för att sitta framför tv'n och se pa Sverige spela fotboll - än att fa känna pa lite svenskhet i live form via festen.



Vänner, första Gittan rätt nu angaende festens fallande pa rätt datum.... Visst är det trevligt med midsommar utomlands...men inte lika trevligt att ha halva föreningsmedlemmarna pa vipsbesök pa stora dagen D!



Med dessa ord, far ni vänner ha en trevlig Fredag! Se nu till att fixa ihop det för att riktigt ordentligt mysa med de ni älskar!


Brännskada och svullna ögon!

Ja kära vänner, kan ni tänka er att Gittan gatt och brännt sig! Ja ni läste rätt! Första gradens brännskada pa laren!  Aj Aj Aj!


Flera timmars 'arbete' med laptopen pa bara lar - ger brännskada! Ga nu inte och tro att Gittan skämtar om saken, ni har läst rätt, det gör bade ont och Gittan har även fatt sma röda fläckar!

Som om det inte vore nog med detta! -  har Gittan ikväll även svullna ögon... Flera dagar i rad med linser pa ger röda och trötta ögon!
Ja vänner, hoppas nu att dessa besvär gar över till helgen... Oh vännerna har planerat möhippa i Paris, sa det gäller att vara pa topp!

Gittan svarar!

Här kommer Gittans svar pa ett par fragor som fragas kring i bloggvärlden!

För 5 år sedan:
Bodde Gittan och blivande mannen i Brest, nordvästra Frankrike - Inga kommentarer! Men höjdpunkten det aret var väl ända Förlovningen i augusti! Sedan var det ju ocksa resan till NY! Och slutet pa pluggandet i Sverige! Gittan tackar för det!





För 3 år sedan:
Oj, det känns inte langt tillbaka i tiden - men Gittan kommer inte pa nagon speciell händelse. Livet i Brest gled pa och det var val inte den bästa tiden...Vänner, under den tiden hade ni en arbetsökande och lätt deprimerad Gittan!


För 1 år sedan:
Flyttade Gittan och blivande mannen till Dijon; där allt började pa nytt och där tankar kring stora dagen D sattes i bruk! Ohhh! Gittan fick även sitt nuvarande arbete... Lycka!




För 3 månader sedan:
Firades det Persiska nyaret i Frankrike - och för första gangen i Gittans liv utan hennes familj i Sverige...Lite speciellt i ar da det är en hel del pyssel med stora Dagen D!




Igår:
En hel dag i badmintonhallen....Förväntansfull Gittan, som förbättrats saaa mycket under aret förlorade alla sina matcher - dock med glans!



Idag:
Tar det lite lugnt för en gangs skull! Ikväll blir det BBQ hos vänner.



I morgon:
Första dagen pa arbetsveckan, Mandag. Chefen är tillbaka fran resan i Mexico och en hel del ska hinnas med da det snart bär av för semester!

Om 1 år:
Firar Gittan ett ars giftermal med mannen sin! Huset är köpt och Gittan är höggravid...nej, Gittan är mammaledig!



Fler fragor??!!

Badminton & Perrelli?!

image3


Da var det väl dags att komma fram med resultatet! Go kväll vänner!

Gittan är stolt över hennes enorma förbättring vad gäller kondition, slag och rörelse pa banan - men matchavslutningen är att jobba pa! Ja alltsa, att vinna! Jo det är som du gar och tror :  Gittan förlorade alla hennes matcher - och det är trist - för alla ganger var det inte mycket som saknades, oftast inget alls....MEN inga matcher vunna!

Söndagen ser därmed badmintonfri ut! Och det är väl det enda positiva! Det far bli lite plask & lek i bassängen och sedan bara att ta det lugnt! Kanske en sväng till biosalongen!? Innan planeringen av stora dagen D blev alldeles för allvarligt, tog Gittan & framtida mannen sig till biosalongen rätt ofta, jag ungefär en gang i manaden...men nu med allt runt om kring och varma vädret har det da blivit mindre...

Ja juste, Eurovisison...vänner! Är det det ni titta par ikvall? I Gittans bakgrund hörs & ses finalen i franska kuppen - ja alltsa i fotboll! Ingen Eurovision här inte...kanske första aret som Gittan inte tittar! Men tyckte läste nagot om Frankrikes pahopp om Perrellis ansikte 'a la plastikkirurgi' - och att hon antyder att hon aldrig haft varken kniv eller spruta i närheten av ansiktet.....Ja ja, Gittan orkar väl inte bry sig, men ända sen Perrelli kom ut och 'blev känd' inom Svensk kultur ( vart borjade det hela???) - tycker Gittan att hon ser übersminkat ut...och kanske skulle en lugg hjälpa henne pa traven sa att de supermarkerade ögonbrynen och höga pannan skulle döljas en aning....Men vem är Gittan för att yttra sig om Perrellis utseende?!

En besviken Charlotte Perrelli möter pressen på In Hotel i Belgrad.

Gittan saknar Nilo!

Ohhhh en helg och Nilo inte är hemma eller i simhallen, gar Gittan och saknar henne dubbelt sa mycket!!! I helgen är Nilo och härjar ute pa landet med bästisen! Kuul!

Litet uthus på litauiska landsbygden i kvällssol


Ohh Nilo, Gittan pääälskar dig!

Fader Guy och musik: OK!

Da hade Gittan och blivande mannen sista besöket med Fader Guy igar där pricket över i:'t justerades införa stora dagen D. Ingang, musik, placering, tal och text, och 'jaaaaaaaaa det vill jag' planerades. Han är bra, Fader Guy!

Cathédrale Saint-Bénigne


Detta firades med  Jazz musik pa Dijonsgator och italiensk restaurangbesok. Gittan lyxade till det hela med att komma med ett par meningar pa italienska...det visade sig att il servitore italiano inte alls var fran Italien...! Gott skratt därefter!



Med diverse ont lite överallt i kroppen efter all sport under veckan som gatt, ska Gittan nu ta sitt pick o pack inför helgens stora händelse! Gittan back on track pa badintonbanan! Ja ga nu inte och tro att Gittan inte spelat badminton pa lange, för tva träningar i veckan har det blivit under senaste aret - i helgen är det mer av det finare spelet: Tävling! Och inte vilken tävling som helst! Utan för niva A-B-C!!

A badminton player prepares to serve


Vänner! Gittan önskar er en trevlig helg!!

Pirrigt i magen sa det känns i tarna!

Ja da var det snart dags att aka till badminton träningen! Ohh sa underbart! Och till helgen bli det att visa vad Gittan gar för pa samma turnering som hon första gangen gick pa här i Dijon för ett ar sen! Mer info kommer!!

Jo det blir en snabbis inlägg..mest för att säga att det ar da saa pirrigt i magen för nu snart bara tre veckor kvar!
oj oj


Gittans gästvänlighet gör susen i Dijon!

Oh vänner...ännu en helg är över och ännu en vecka närmare kommer vi Dagen D, nej Gittan menar, Stora Dagen D!


Dagen började med lite utsträckningar i vatten i form av bodygym i aqua - ja ja, dagen har varit lang och flera glas vin har hunnit ner under kvällens gang - - - sa ga nu inte och stanna upp vid varje Gittans ord, inga spekuleringar här inte...sa inlägget far bli som den blir...



Ju, för att komma till självaste dagen - härligt härligt med regn o skur blandat med sol och regnmoln - Gittan tog sig sjalv i kragen och drog med framtida mannen sin for att storstäda...ja, inte i rummet, inte i köket eller vardagsrummet, nej nej, i självaste källaren!!! det var grejer det kära läsare! Allt röjdes bort och vi har nu en fin källare med plats för diverse andra skräp...som resväskor och vinflaskor.



Senare pa kvällen har Gittan tagit emot ett par vänner pa middag - med glans! Annu en gang bjöds det pa improviserad tre rätters - som välkomnades varmt och med dräglande mun! Nej nej Gittan skojar inte, alla älskade maten!!!


Da sa vänner, nu var det dags för Gittan att ga o lägga sig - stor dag väntar imorgon även om chefen är i Mexico och härjar.
puss!

Fina brudtärnor i fin fina skor!


Blogg-torka!




Ja vänner, var är ni?

Gittan bloggar - därför finns hon!

Fredag! Ja ja okej - fredagsmys om ni hellre vill det!

Med Pizza till middag och fötterna pa soffbordet är helgen officiellt pabörjad! Välkomna vänner!



Ni har en trötter till Gittan ikväll - men glad är hon ända...för Gittan provade sin brudklänning för första gangen idag - satt perfekt, behovs lite justeringar bara - ja alltsa att sys IN och inte UT vill säga...med ett par kilon färre. Inte illa!



Helgen ser ut att bli blasig - det gäller att halla sig inomhus...Gittan kan vara i lägenheten, pa gymmet, i biosalongen eller shoppingcentrumet intill. Vad har ni för planer inför de närmaste dagarna?

För Gittans del blir det att söka efter en kameraman, som ska filma hela dagen D.



Med dess ord önskar Gittan er en trevlig helg vänner!

Excitement in the air yah!

Ohhh vänner! Om exakt en manad gifter Gittan sig med favoritmannen! 30 dagar = stora dagen D!!

E X C I T E M E NT ! ! !



God kväll! Det mesta star bra till med Gittan - arbetsdagen var fylld med mycket jobb och jobbigt jobb, och det fina sommarvädret vi haft i Dijon i över en vecka nu tog drastiskt slut i eftermiddags med regnskur och aska.


Som sagt, en manad kvar, sa det kvittar Gittan vad som faller ner fran molnen - pick o pack togs med pa cykeln till gymmet anda - favoritpasset Body step stod pa schemat!

Nu säger Gittan tack o gonatt!


Gittans kreativlösa stund

Da var det snart dags att atervanda till jobbet imorgon efter hela fem dagars ledighet!!

Halla, halla vänner - ikväll har ni en utvilad, solbränd o rätt nöjd Gittan framför datorn - jätteskönt! Ledigheten gick till stor del till att ta hand om sista förbredningarna inför ... ja ni vet vad! Men det ar fortfarande mycket kvar - smagrejer som ar helt ok i och for sig, men som man inte tanker pa utan vidare.

Mycket varmt har vi haft, över 25 iallafall och Gittan har kunnat tork sola ute i balkongen.

Ja inlägget började bra, men ju längre tid det gar, vet Gittan inte vad hon ska skriva.....neej, vänner, det var en mycket kreativlös Gittan ni hade framför datorn ikväll....

Ha en bra vecka!!


Dröm & upplev!


http://www.guideriviera.com/






Gittan undrar...?

...hur gar det nu med fredagsmyset Sverige?

Go kväll vänner! Nu har ni väl kommit en bra bit in i vad ni än hade eller inte planerat att göra - hoppas ni har det trevligt!


Gittans ledighet borjade inte alls lika glassigt som tankt! Hela gardagen gick at att andas djupa tag in och pust harda tag ut - magkramp sa det sved som bara den...antar att Gittan hade stressat ner torsdagens lunch for att hinna göra mer struntsaker och sa blev det som det blev...Orolig over att det skulle halla i flera dagar, men tackar Gittans Je' att det var over idag...



Sa det blev till slut en hel dag med tema bröllop & semester: fjärde sminkprovningen gillt med fräsch haruppsättning. Glaaad! Gittan kollade även pa lite fler brudbuketter som blir att beställa  imorgon. Annars är det klart inför semestern direkt efter stora dagen - bikinit köpt!

vår brudbukett vit/grön


ohhh vänner, nu ska Gittan se till att pusta ut lite...

Trevlig helg pa er!

Fredagsmys på en Onsdag!



Tackar vet Gittan Frankrike och majmånad med alla dess helger och lovdagar...nästa arbetsdag blir inte förns tisdag!

God eftermiddag vänner, 

Ni har en mycket glad och avslappnad Gittan framför datorn...och som ni märker får både å, ä och ö vara med på dagens inlägg.


Solen har skinit ( heter det så?) hela veckan och Gittan och framtida maken har sommar-installerat balkongen med diverse blommor, gräsaktig matta, bord, stolar etc..Hur trevligt som helst! Sedan i söndags tas både lunch & middagar på denna härliga plats. Gå nu inte och tro att Gittan har en terass till balkong, nej,nej...men inte långt ifrån... Gittan har t om hunnit få en riktig ojämn solbränna - det blir väl att ta sig till någon akut-solarium innan stora dagen D.


 



Annars är planerna för denna långa ledighet att komma en bra bit med de allra sista förbredningarna inför stora dagen D. För att inte tjata alltför mycket om denna stora dag D - vill Gittan veta hur er helg hemma i Sverige kommer att se ut?

Det är så roligt med språk tycker Gittan på tal om ingenting...Jo, har ni tänkt på hur vissa ord aldrig har den perfekta översättningen i andra språk, just för att de är så speciella och själva språket rikt...?? Hm...tänk på svenska orden 'mys-mysa-mysigt' som för övrigt används i var och varannan svensks mening rätt ofta!!, och försök hitta en bra översättning....! Inte lätt! Orden 'fredag' och 'mysa' hör rätt mycket tillsammans också...ja som 'fredagsmys' vill säga - och det är så roligt tycker Gittan, att hela det ordet tillhör enormt mycket den svenska kulturen! 





Ja allt detta för att just säga att nu tänker Gittan ha lite fredagsmys, även om det är en onsdag! 

Ha en bra kväll, vänner!

RSS 2.0